Op bezoek bij One2track.nl

John van den Oever maakt met zijn bedrijf one2track.nl uit Noordwijkerhout GPS-horloges voor kinderen. Ouders kunnen via een app altijd zien waar hun kinderen zijn en als nodig via het horloge opbellen.

Het is indrukwekkend om te zien en te horen hoeveel passie deze ondernemer heeft, John is een echte doener. Met name in hoeveel energie hij stopt om te zorgen dat zijn product veilig is. Hij ziet veiligheid niet als een onderscheidende factor want ‘op veiligheid zouden we niet moeten concurreren’.

Helaas is de realiteit anders. Verschillende concurrenten van John bieden goedkope GPS-horloges aan uit China, waarvan de #cyberveiligheid slecht is geregeld. Privégegevens worden in China opgeslagen, kinderen kunnen potentieel worden gevolgd of door vreemden worden gebeld. Het is onbegrijpelijk, maar deze onveilige producten zijn gewoon te koop in Nederland.

John wil dat dit soort apparaten goede beveiliging hebben. ‘Er zijn nu geen spelregels, maar die zijn wel hard nodig.’ Ik kan me daar alleen maar bij aansluiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *